Бланки ордерів для адвокатів онлайн: сервіс доступний на сайті НААУ

17:33, 17 апреля 2019
Ордер містить усі необхідні реквізити звичайного ордера, а також має двовимірний штрих-код (QR-код) з посиланням на профайл адвоката в ЄРАУ.
Бланки ордерів для адвокатів онлайн: сервіс доступний на сайті НААУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 16 квітня через сайт НААУ кожен адвокат може отримати бланки ордерів на надання правової допомоги. Дана інновація затверджена рішенням Ради адвокатів України від 13 квітня 2019 року.

Сервіс працює через особистий кабінет адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України. На перехідний трирічний період отримання ордерів ще можливе у радах адвокатів регіонів або, як виняток, у передбачених Радою адвокатів України випадках — безпосередньо у Раді адвокатів України.

Ордер, згенерований онлайн, містить усі необхідні реквізити звичайного ордера, а також має двовимірний штрих-код (QR-код) з посиланням на профайл адвоката в ЄРАУ. При генеруванні ордерів їм присвоюється серія кожного регіону. Зразок такого ордера приведений нижче.

Облік згенерованих ордерів здійснюється автоматично системою управління електронної бази даних ЄРАУ. Історія генерування ордерів відображається у відповідному розділі «Особистого кабінета адвоката» на офіційному веб-сайті НААУ та у адміністративній частині електронної бази даних ЄРАУ.

Адвокати, адвокатські об’єднання або адвокатські бюро ініціюють генерування ордерів, відповідно, від адвокатів, які здійснюють адвокатську діяльність індивідуально, керівників (уповноважених осіб) адвокатського об’єднання, адвокатського бюро через офіційний веб-сайт НААУ. Ордер, що видається адвокатом, який здійснює свою діяльність індивідуально, підписується адвокатом та посвідчується печаткою адвоката (за її наявності). Ордер, який видається адвокатським бюро або адвокатським об’єднанням, обов’язково має містити підпис адвоката, який надає правову допомогу на підставі цього ордера, та підпис керівника адвокатського бюро, адвокатського об’єднання і бути скріплений печаткою юридичної особи. Електронний підпис у новому сервісі онлайн-генерації ордерів наразі перебуває у стадії розробки.

Адвокати, право на заняття адвокатською діяльністю яких зупинено, не можуть генерувати ордери на надання правничої (правової) допомоги в період вказаного зупинення. Адвокати, право на заняття адвокатською діяльністю яких припинено шляхом анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, не можуть генерувати ордери на надання правничої (правової) допомоги.

Ордер на надання правової допомоги  письмовий документ, що посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги у випадках і порядку, встановлених Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та іншими законами України. В Україні встановлюється єдина обов’язкова для всіх адвокатів типова форма ордера, яку затверджує Рада адвокатів України.

Ордер встановленої форми є обов’язковим для прийняття усіма органами, установами, організаціями на підтвердження правомочності адвоката на вчинення дій, передбачених ст. 20 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Ордер є належним та достатнім підтвердженням правомочності адвоката на вчинення дій в інтересах клієнта.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що комітет з питань адвокатської етики НААУ розглянув питання захисту прав адвокатів. Також на засіданні було підняте питання формування недобросовісної практики отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Також ми писали про те, як підготуватися до судового засідання, щоб не викликати гнів учасників. 

Окрім того, ми писали про адвокатську монополію на представництво в судахУ нових редакціях процесуальних кодексів передбачено докорінні зміни у багатьох судових процедурах.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва