У Запоріжжі затримали небезпечного бойовика

16:25, 18 апреля 2019
Чоловік служив у 2 батальйоні 11 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу «Восток» ДНР».
У Запоріжжі затримали небезпечного бойовика
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України затримали у Запоріжжі бойовика терористичних організацій «Л/ДНР». Про це передає прес-служба спецслужби.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на «посаді» стрілка так званого «2 батальйону 11 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу «Восток» ДНР», він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

«У жовтні 2015 року зловмисник залишив лави незаконних збройних формувань так званої «ДНР» та вступив до «7 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу» терористичної організації «ЛНР».

Після отриманого поранення бойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу до однієї з приватних охоронних структур. Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв’язки з представниками терористичних організації «Л/ДНР». За оперативною інформацією, він планував повернутися до тимчасово окупованої території України та приєднатися до бойовиків», — йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканні фігуранта справи засоби зв’язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань.

Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Донбасі ліквідували бойовика з банди Прилєпіна. Бойовик на прізвисько «Анапа» був убитий міною.

Також ми писали, що Служба безпеки України припинила діяльність російської диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) і затримала сімох її учасників. Про це на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді