Копам, які побили та пограбували перехожого, загрожує до 15 років в’язниці: ДБР завершило розслідування

16:30, 22 апреля 2019
Двоє співробітників патрульної поліції, які на час події перебували поза службою, в результаті конфлікту завдали чоловіку численні удари в голову та тулуб.
Копам, які побили та пограбували перехожого, загрожує до 15 років в’язниці: ДБР завершило розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Полтаві Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури завершило розслідування кримінального провадження стосовно 4 поліцейських батальйону патрульної поліції Кременчука, які наприкінці грудня 2018 року скоїли розбійний напад на перехожого. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Четверо правоохоронців обґрунтовано підозрюються у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Крім того, дії трьох з них слідчі перекваліфікували зі статті «розбій» на більш тяжку статтю — розбійний напад, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4. ст. 187 Кримінального кодексу України).

«В ході досудового розслідування слідчі ДБР встановили, що 27 грудня 2018 року, близько 1 години ночі, двоє співробітників патрульної поліції, які на той час перебували поза службою, в результаті конфлікту завдали чоловіку численні удари в область голови та тулуба», — сказано у повідомленні.

В подальшому, до місця події на службовому автомобілі приїхали ще двоє інспекторів батальйону патрульної поліції Кременчука, які перебували на чергуванні. Побачивши протиправні дії своїх колег, поліцейські правопорушення не припинили, а навпаки, долучилися до вчинення злочину.

Застосовуючи силу, четверо правоохоронців помістили чоловіка до службового автомобіля. Поліцейські заволоділи майном постраждалого: наручним годинником, мобільним телефоном та гаманцем, в якому було 950 євро, 150 польських злотих та 700 гривень. Після цього, побитого чоловіка висадили із автомобіля на виїзді з Кременчука, а викрадене майно розділили між собою.

В результаті таких дій, потерпілий, згідно висновків судово-медичної експертизи, отримав тяжкі тілесні ушкодження.

У разі доведення провини, поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону розслідують обставини конфлікту, що переріс у бійку, за участі військовослужбовця однієї з військових частин Національної гвардії України. Подія сталася у Бориспільському районі на Київщині.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси