Тероризували та викрадали людей: на Одещині покарають фейкових поліцейських

11:50, 24 апреля 2019
Зловмисники «працювали» у форменому одязі поліцейських.
Тероризували та викрадали людей: на Одещині покарають фейкових поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи з 5 чоловік. На їх рахунку викрадення людини, вимагання, розбійні напади та присвоєння повноважень правоохоронців. Про це передає прес-служба відомства.

«Майже 6 місяців у 2018 році нападники тероризували чоловіка. У форменому одязі поліцейських вони викрали одесита з його будинку та в кайданках відвезли у багажнику авто за місто. Близько місяця його тримали в підвалі у селі в Біляївському районі, де залякували та погрожували вбити. Свободу потерпілого оцінили у 10000 доларів США.

Паралельно угруповання «заробляло» на розбійних нападах. Справи їх рук — розбій у селі Доброолександрівка Овідіопольського району у вересні минулого року. Під виглядом поліцейських вони залякали сім’ю та з погрозами застосування зброї відібрали більше 240 тис. грн. У жовтні того ж року вони проникли до будинку в с. Красне Тарутинського району, у масках та формі зі зброєю напали на господарів будинку: літню жінку, її доньку та неповнолітнього сина і забрали з дому майна більш ніж на 100 тис. грн»,  йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідчо-оперативні заходи проведені за участі співробітників управління стратегічних розслідувань та слідчих головного управління Національної поліції в Одеській області (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 353 КК України).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що на розгляд до Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Е. В. Леончику, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки