Розкрадання в оборонці: з’явилися нові подробиці корупційної схеми

19:47, 24 апреля 2019
Артем Ситник на засідання антикорупційного комітету зробив сенсаційну заяву.
Розкрадання в оборонці: з’явилися нові подробиці корупційної схеми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор НАБУ Артем Ситник на засіданні антикорупційного комітету 24 квітня зробив сенсаційну заяву. Про це повідомляє народний депутат Дмитро Добродомов на своїй сторінці в Facebook.

«Ситник розповів, що прокурор Максим Грищук (заступник Холодницького) начебто наказав детективам не згадувати бізнес-партнера президента Олега Гладковського у матеріалах справи про розкрадання в оборонному секторі», — йдеться в повідомленні.

Зі слів детективів, це було сказано на нараді, яка проводилася першим заступником антикорупційного прокурора. Зазначено, що у відповідь на це Холодницький сказав, що прокурори не можуть давати такі вказівки.

«Я вважаю, що після того, як Порошенко та його друзі покинуть свої посади, цю заяву мають перевірити правоохоронні органи вже без того політичного тиску, який чинився весь цей час», — вказав нардеп.

Також керівники антикорупційних органів прозвітували про підсумки чотирьох років роботи Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, провели аналіз ефективності і проголосили подальшу стратегію боротьби з корупцією, покладаючи багато сподівань на роботу нового Антикорупційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що НАБУ має бути відсторонено від розслідування корупційних схем при закупівлях деталей на підприємствах Укроборонпрому.

Також нам стало відомо, що ГПУ вважає, що Гладковський-молодший причетний до махінацій у оборонці.

Крім того, ми писали, що фігурант корупційного скандалу в оборонно-промисловому комплексі, власник ТОВ «Оптімумспецдеталь» Андрій Рогоза зізнався, що контрабандою завозив з Росії деталі військової техніки, але запевняє, що робив це для допомоги армії. При цьому він вважає себе патріотом.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва