Суд просять зобов’язати СБУ заборонити Гладковському виїжджати за кордон

17:37, 25 апреля 2019
Позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.
Суд просять зобов’язати СБУ заборонити Гладковському виїжджати за кордон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва отримав позов від народного депутата Євгена Дейдея до СБУ, Адміністрації ДПС щодо заборони Олегу Гладковському виїжджати з України на ПМЖ. Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України, що полягає у невжитті відносно Олега Гладковського заходів тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання до іноземної держави після його звільнення з посади першого заступника секретаря РНБО. Про це передає прес-служба ОАСК.

«Водночас, позивач просить зобов’язати СБУ у передбаченому законом порядку запровадити щодо нього заходи тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання строком на 5 років, тобто до 4 березня 2024 року, а також подати до ДПС відповідне доручення.

Окрім цього, позивач Євген Дейдей просить заборонити адміністрації Державної прикордонної служби вчиняти будь-які дії або бездіяльність пов’язані з пропуском через державний кордон Олега Гладковського до закінчення щодо нього п’ятирічного обмеження виїзду», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі суд розглядає питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Окружного адміністративного суду  Києва подав позов до Президента України Петра Порошенка про визнання бездіяльності глави держави, зобов’язання видати указ про призначення судді на посаду та стягнення матеріальної шкоди. Справа слухатиметься Касаційним адміністративним судом Верховного Суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки