Харківська трагедія: Дронов вимагає перевірити експертизу

06:45, 4 мая 2019
Дронов має намір добиватися відновлення слідства.
Харківська трагедія: Дронов вимагає перевірити експертизу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідство не знайшло складу злочину в діях експертів Харківського НДІ судових експертиз ім.Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу в кримінальному провадженні щодо ДТП, яке відбулося в центрі Харкова у жовтні 2017 року і в результаті якого загинули шестеро людей.

«Кримінальне провадження було закрито у зв'язку з тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення», - повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Адвокат обвинуваченого у смертельному ДТП Дронова Сергій Перепелиця, за заявою якого було розпочато кримінальне провадження, заявив, що має намір добиватися відновлення слідства.

«Постанови про закриття кримінального провадження ми не отримували. Але коли отримаємо, обов'язково оскаржимо її в суді», - сказав Перепелиця.

Як повідомлялося, раніше Ленінський райсуд Харкова задовольнив позов Сергія Перепелиці та зобов'язав відкрити кримінальне провадження за діями експертів, які проводили автотехнічну експертизу, за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдивий висновок експерта, наданий органу, що здійснює досудове розслідування, суду) КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир повідомила, що апеляційна скарга на обвинувальний вирок, яку подала засуджена за ДТП в Харкові дівчина, може бути задоволена.

Крім того, на сайті Президента України збирають підписи під електронною петицією про помилування Геннадія ДроноваЇї підписали трохи більше 4 тисяч осіб при необхідних 25 тисячах.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді