Вимагав $2500 від підприємця: Держбюро розслідувань викрило прокурора-хабарника

16:45, 14 мая 2019
Прокурор був процесуальним керівником у кримінальному провадженні.
Вимагав $2500 від підприємця: Держбюро розслідувань викрило прокурора-хабарника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Cлідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, затримали прокурора відділу процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області. Про це йдеться на сайті ДБР.

Попередньо встановлено, що прокурор вимагав 2500 доларів від фізичної особи-підприємця. «Вказаний прокурор був процесуальним керівником у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом незаконного використання знака для товарів і послуг (ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України). Кошти від підприємця він вимагав за своєчасне інформування про проведення негласних слідчих (розшукових) дій та обшуків по вказаному кримінальному провадженню та подальше його закриття»,  йдеться у повідомленні.

Прокурора затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання коштів. Слідчі ДБР готують йому повідомлення про підозру в отриманні та вимаганні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали чиновника, який брав хабарі за розмитнення пиломатеріалів. Посадовець вимагав та отримав 1300 доларів США.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва