До суду надійшов адміністративний протокол стосовно матері, син якої вчиняє булінг у школі

15:47, 4 июня 2019
Протокол складений стосовно матері, малолітній син якої навчається у першому класі.
До суду надійшов адміністративний протокол стосовно матері, син якої вчиняє булінг у школі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Славутського міськрайонного суду вдруге надійшов протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-4 КУпАП, а саме булінгу, тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі з застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Протокол складений стосовно матері, малолітній син якої навчається у першому класі однієї з шкіл міста та вчиняє неправомірні дії щодо своїх однокласників і учителів, що виявляється у систематичних бійках, образах словами нецензурної лайки стосовно однокласників та грубій поведінці щодо учителів.

Санкція ч. 1 ст. 173-4 КУпАП  накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Бориспільський районний суд виніс перше в Україні рішення про булінг у школі.

Також в Оболонському районі Києва школяра систематично кривдили однокласники, псуючи при цьому його речі. Через постійні гоніння дитина відмовилася ходити на навчання. Суд визнав батьків кривдників винними і присудив їм виплату штрафу в розмірі 850 гривень.

Також ми писали про закони, які набули чинності з січня 2019 року, серед яких Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва