В Україні розпочався процес створення єдиної СРО арбітражних керуючих

12:50, 6 июня 2019
Під час засідання координаційної ради було сформовано робочу групу.
В Україні розпочався процес створення єдиної СРО арбітражних керуючих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні розпочався процес створення єдиної саморегулівної організації (СРО) арбітражних керуючих, і тепер тільки від них залежить, чи буде їхня подальша робота незалежною та самостійною. Про це сказав під час зустріч координаційної ради зі створення єдиної СРО арбітражних керуючих заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв.

«Кодекс з процедур банкрутства має дві дійсно революційні норми. Це банкрутство фізичних осіб та саморегулювання арбітражних керуючих. Отже, саме від вас залежить, чи будете ви самостійними, чи створите ви СРО», —  звернувся Алєксєєв до учасників зустрічі.

Відомо, що під час засідання координаційної ради було сформовано робочу групу, яка займатиметься розробкою нормативно-правових документів, регулюючих діяльність єдиної СРО арбітражних керуючих, і підготовкою до проведення установчого з’їзду арбітражних керуючих. Окрім цього, учасники проголосували за створення робочих груп у регіонах.

«Зараз у арбітражних керуючих є унікальна можливість створити умови для захисту законних інтересів усіх учасників процедур вирішення неплатоспроможності. І треба встигнути зробити це до вступу в дію Кодексу наприкінці жовтня»,  наголосив Алєксєєв.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прийняття Кодексу з процедур банкрутства стане тільки початком шляху формування окремого процесуального законодавства у цій сфері.

Також ми повідомляли, що невведення Кодексу в дію гальмує створення єдиного професійного об'єднання арбітражних керуючих.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва