Вбивство хлопчика на Київщині: з'явилися нові подробиці у справі

01:00, 8 июня 2019
Окружний адмінсуд Києва дасть пояснення про поновлення на посаді одного з підозрюваних.
Вбивство хлопчика на Київщині: з'явилися нові подробиці у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адмінсуд Києва дасть пояснення про поновлення на посаді одного з поліцейських, підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика на Київщині. Про це повідомляє ОАСК.

«7 червня о 12.00 в ОАСК відбудеться брифінг стосовно рішення суду про поновлення на посаді Володимира Петровця», — йдеться у повідомленні суду.

З відкритих джерел відомо, що Петровець працював інспектором ДАІ, у 2005–2006 рр. — співробітником розформованого спецпідрозділу «Кобра». У 2015 році його спочатку звільнили, а потім призначили командиром відділення поліцейської роти особливого призначення №1 у Києві. Петровець судився за своє звільнення в Окружному адмінсуді Києва.

У 2016 році атестаційна комісія визнала його таким, що «займаній посаді не відповідає, підлягає звільненню зі служби в поліції через службову невідповідність». Суд вирішив, що атестація була неправомірною, а її результат — необґрунтованим.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що двоє патрульних розпивали спиртні напої під час свого вихідного. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам, які перебували в місці, де були люди. Під час пострілів вони влучили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику.

Також ми писали, що хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні.

Відомо, що поліцейським оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі.

Нещодавно з’явилося повідомлення, що суд арештував першого підозрюваного у вбивстві дитини, а пізніше — і другого підозрюваного.

Користувачі соцмереж жваво коментують розвиток подій навколо вбивства 5-річного хлопчика.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України