Зеленський підписав указ про добір кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ

16:08, 10 июня 2019
Відповідний указ оприлюднений на сайті Президента України.
Зеленський підписав указ про добір кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 10 червня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про добір кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України. Документ оприлюднений на сайті глави держави.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4 квітня Президент України Петро Порошенко підписав указ №100/2019 «Про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України».

Відповідно, було утворено конкурсну комісію з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України. 18 квітня конкурсна комісія на своєму засіданні обрала Н.С.Кузнєцову головою конкурсної комісії.

Також ми повідомляли, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити конкурс з добору кандидатів до ЄСПЛ від України.

Зокрема, суд ухвалив заборонити конкурсній комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України вчиняти дії щодо проведення відповідного конкурсу, а саме: дії щодо прийому документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, проведення тестування, співбесіди, а також дії щодо відбору кандидатів, формування та оприлюднення списку на веб-сайті офіційного інтернет-представництва Президента України від трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Ще повідомлялось, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли ще два позови щодо відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України. Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними дії Конкурсній комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України щодо оголошення та проведення відповідного Конкурсу, а також просять зобов’язати Комісію утриматись від вчинення дій щодо його проведення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент підписав указ про створення делегації для участі в роботі GRECO.

Також відомо, що Зеленський 10 червня підписав указ про звільнення з посади начальника Управління Служби безпеки України в Рівненській області Василя Бедрія.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси