Вимагали $10000 від підприємиці: ДБР затримало слідчих

14:54, 1 июля 2019
Правоохоронці здійснювали тиск на підприємицю та її бізнес.
Вимагали $10000 від підприємиці: ДБР затримало слідчих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали двох слідчих з Мелітополя під час отримання неправомірної вигоди розмірі 10 тисяч доларів США від підприємиці з Харкова. Оперативний супровід забезпечувало Управління Служби безпеки України в Харківській області. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області.

За попередньою інформацією, поліцейські Мелітопольського відділу поліції вимагали 10 тисяч доларів США у мешканки Харкова, яка займається підприємницькою діяльністю. За ці кошти правоохоронці обіцяли закрити кримінальне провадження, яке було відкрите з метою спонукання заявниці до виконання цивільно-правових зобов’язань. Таким чином здійснювався тиск на підприємицю та її бізнес.

Неправомірну вигоду слідчі отримали двома частинами у гривневому еквіваленті – 75 000 та 150 000 гривень відповідно. Після отримання останньої частини неправомірної вигоди правоохоронців затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейським повідомили про підозру в одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням (ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, за процесуального керівництва прокуратури Луганської області здійснюють досудове розслідування за фактом перевищення влади працівниками правоохоронного органу. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва