Прокурори САП повідомили Насалику про підозру

20:03, 9 июля 2019
Підозру повідомлено за фактом внесення недостовірних відомостей в декларації.
Прокурори  САП повідомили Насалику про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне антикорупційне бюро розслідувань повідомило про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що підозру повідомлено за фактом внесення недостовірних відомостей в декларації.

«Розслідуванням встановлено, що в 2014 році підозрюваний отримав позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. Однак, у порушення вимог закону України «Про запобігання корупції», чиновник не відбив зазначену інформацію в щорічних деклараціях», - йдеться в повідомленні.

За даними САП, дії Насалика кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України «Про запобігання корупції»).

Відомо, що санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

До того стало відомо,про корупцію в титановій галузіЗловживання службовців завдали державному підприємству збитків на майже 13 млн доларів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва