Киянам повідомили про зухвалого квартирного шахрая

07:45, 13 июля 2019
Прокуратура відсудила на користь Солом’янської громади житлове приміщення, яке привласнив шахрай.
Киянам повідомили про зухвалого квартирного шахрая
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура №9 у судовому порядку домоглася визнання за територіальною громадою права власності на квартиру, яка за підробленими документами перебувала у власності шахрая. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Встановлено, що підробивши договір купівлі – продажу, шахрай зареєстрував за собою право власності на квартиру після смерті її самотнього власника.

«За законом у разі відсутності спадкоємців суд своїм рішенням визнає спадщину відумерлою та передає у власність територіальної громади.

Враховуючи викладене, місцева прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору купівлі – продажу квартири, визнання спадщини відумерлою та передачу вказаного нерухомого майна територіальній громаді.

Солом’янський районний суд м. Києва задовільнив позов прокурора у повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за фактом шахрайських дій з відчуження квартири триває досудове розслідування за ст. 190 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура №9.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що сім аферистів, використовуючи підроблені документи, заволоділи дев'ятьма квартирами у столиці загальною вартістю понад 15 мільйонів гривень.

Також прокуратура скервала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника, який на підставі підроблених документів незаконно продав квартиру у Києві, що належала 84-річній киянці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області