Жорстоко вбив власну доньку: горе-батьку дали 13 років ув’язнення

11:20, 15 июля 2019
Під час сварки батько зарізав ножем рідну доньку.
Жорстоко вбив власну доньку: горе-батьку дали 13 років ув’язнення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Овідіопольського районного суду Одеської області розглянула кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 13 частиною третьою статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України і призначила показання обвинуваченому 13 років та 3 місяці позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що 9 лютого 2019 року чоловік під час конфлікту наніс власній доньці 11 ударів ножем в область грудної клітки, спини та кінцівок, від чого дівчинка померла на місці. Вказано, що горе-батька вже раніше засуджували за вбивство.

Обвинувачений М. вину визнав у повному обсязі та не заперечує щодо обставин, які були встановлені під час кримінального провадження, він пояснив, що дійсно вчинив злочин (вбив свою доньку) при вищевказаних обставинах. Потерпілий у судове засідання не з'явився, проте надав заяву, у якій просив суд розглянути справу при його відсутності, покарання призначити максимальне за санкцією статті.

Обираючи покарання М., суд урахував: ступінь тяжкості скоєного ним злочину, який належить до особливо тяжких, особу винного (раніше притягувався до відповідальності за умисне вбивство), сімейний стан (одружений), характеристику, чи знаходиться на обліку в лікаря нарколога й психіатра, вік.

Обставин, які обтяжували б вину підсудного, немає. Обставиною, яка пом’якшує вину підсудного, є щире каяття.

З урахуванням даних обставин, суд дійшов висновку про те, що покарання М. повинно бути призначено у вигляді позбавлення волі, оскільки його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, що відповідає загальним вимогам призначення покарання.

Також при призначенні покарання, суд враховує визнання у повному обсязі своєї провини М., відсутність обставин, які обтяжують покарання, щире каяття, тому суд обмежений у призначенні покарання відповідно до статті 69-1 Кримінального кодексу України двома третинами максимального строку або розміру найбільш суворого покарання, передбаченого відповідною санкцією статті (санкцією частини статті) Особливої частини цього Кодексу.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили обвинуваченому залишили попередній — тримання під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Донецькій області взято під варту чоловіка, який вбив коханця своєї дружини. Чоловік схопив зі стелажу з інструментами молоток та завдав ним суперникові не менше 20 ударів в область голови та грудної клітини.

Також ми повідомляли, що на Сумщині син до смерті забив власну матір. Спочатку вбивця намагався запевнити правоохоронців, що його літня ненька загинула природною смертю, але після проведення експертиз він зізнався, що тяжко побив її.

Ще раніше ми писали про жорстоке вбивство в Миколаєві. Чоловік, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, посварився зі своєю співмешканкою і на грунті неприязних відносин завдав їй тяжких тілесних ушкоджень. Потерпіла померла на місці.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області