На столичному ринку «Троєщина» виявили 26 неврегульованих мігрантів

18:39, 15 июля 2019
Працівники міграційної служби провели чергове гучне затримання незаконних мігрантів на київському речовому ринку.
На столичному ринку «Троєщина» виявили 26 неврегульованих мігрантів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Деснянському районі столиці відбулося масове затримання порушників міграційного законодавства. Під час спільного рейду працівників Центрального міжрегіонального управління ДМС у Києві та Київській області і співробітників Нацполіції було виявлено 26 іноземців, які працювали на торгових точках. Про це повідомляє прес-центр відомства.

Неврегульованими мігрантами виявилися громадяни Грузії, Азербайджану, Таджикистану, Афганістану й Узбекистану. Усі затримані — чоловіки різної вікової категорії, які проживали на території країни без необхідних документів. Хтось взагалі незаконно потрапив на територію України, у інших закінчився термін перебування у нашій країні.

19 неврегульованих мігрантів притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».  Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», відносно 13 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України, стосовно 7 осіб прийнято рішення про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні,  3-ох осіб розмістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для ідентифікації особи.

«З метою максимально ефективного реагування на неврегульованих мігрантів ми співпрацюємо з Національною поліцією України. Адже непоодинокі випадки, коли саме цією категорією осіб скоюються правопорушення на території нашої держави. Ми регулярно проводимо відпрацювання у місцях можливого перебування іноземців без документів. Далі такі мігранти притягуються до адміністративної відповідальності і вирішується питання про їх примусове повернення чи видворення за межі України. Так, за перше півріччя 2019 року на території Київщини виявили вже 1322 неврегульованих мігранта і 3404 порушника міграційного законодавства», — інформує начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у Києві та Київській області Ігор Семиног.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Борисполі затримали небезпечного росіянина, якого шукав Інтерпол.

Також правоохоронці затримали одного організатора та двох провідників у прикордонній смузі, у Зарічненському районі, коли вони намагалися переправити двох раніше судимих чоловіків до сусідньої країни.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки