Луценко з’явився на допит до НАБУ

17:50, 15 июля 2019
Генеральний прокурор мав пояснити на допиті, чому рік тому він передав справу Бубенчика з-під контролю Управління спецрозслідувань ГПУ своїй заступниці Стрижевській.
Луценко з’явився на допит до НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Юрій Луценко прибув на допит до Національного антикорупційного бюро України як свідок у зв’язку з передачею справи Івана Бубенчика іншому складу прокурорів, пише УНІАН.

Про прибуття Луценка повідомила його прес-секретар Лариса Сарган.

«Юрій Віталійович вже у детектива Жукової», — сказала Сарган.

Натомість адвокати Віталій Сердюк та Олександр Горошинський, які заздалегідь приїхали в НАБУ, щоб потрапити на допит, поскаржилися, що їх туди не пустили.

Юрія Луценка було викликано на 15:00.

Як відомо, 3 квітня 2018 року в Генпрокуратурі заявили про вручення підозри Івану Бубенчику. Його звинувачують у вчиненні злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України: п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця).

Бубенчика підозрювали у вбивстві працівника правоохоронного органу та військовослужбовця на майдані Незалежності 20 лютого 2014 року.

17 травня 2018 року Печерський районний суд Києва обрав Бубенчику запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями визнали Андрія Денисенка та Олега Петренка.

12 липня 2019 року речниця генерального прокурора Лариса Сарган повідомила про виклик Луценка на допит НАБУ у справі Бубенчика. Керівник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк пояснив, що відтоді, як понад рік тому Луценко передав справу Бубенчика під процесуальне керівництво свого заступника Анжели Стрижевської, жодних слідчих дій у справі не було. Також Горбатюк нагадав, що «у квітні минулого року, коли повідомили підозру Бубенчику щодо двох вбивств правоохоронців та одного замаху на вбивство, звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а коли Луценко безпідставно поставив старшим групи прокурорів Стрижевську, то Стрижевська, виключивши підозру про вбивство, лишила лише замах. Тоді ж було змінено запобіжний захід на поруки народних депутатів. Фактично рік справа стоїть на місці».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Луценко викликали на допит до НАБУ

Крім того, ми писали, що прес-секретарка Луценка повідомила, що Ситник не з’явився на виклик до Нацполіції

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва