Директор ДБР розповів про кількість обвинувальних вироків суду

18:56, 17 июля 2019
Пріоритетними напрямами роботи ДБР є розслідування катувань та перевищення влади із застосуванням насильства працівниками правоохоронних органів.
Директор ДБР розповів про кількість обвинувальних вироків суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі ДБР проводить досудове розслідування майже в 10 тисячах проваджень. 1600 проваджень з обвинувальним актом скеровано до суду. Винесено 307 обвинувальних вироків суду. Про це на брифінгу повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Він звернув увагу, що одним із пріоритетних напрямів роботи ДБР є розслідування катувань та перевищення влади із застосуванням насильства працівниками правоохоронних органів.

ДБР здійснює досудове розслідування:

– у 964 провадженнях за фактами перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України);

– у 44 провадженнях за фактами катувань.

«У всіх провадженнях, де доведено перевищення влади із застосуванням насильства до людини, ми будемо скеровувати до суду обвинувальні акти», — наголосив Роман Труба.

Коментуючи інші справи, він повідомив, що наразі проводиться досудове розслідування у 11 кримінальних провадженннях щодо можливих неправомірних дій колишнього керівництва держави.

«Це провадження — від можливої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, до можливого втручання у діяльність суддів», — додав директор ДБР.

Зокрема 17 липня екс-президент України Петро Порошенко був викликаний на допит як свідок у провадженні щодо можливого ухилення від податків та подальшої легалізації доходів під час продажу заводу «Кузня на Рибальському». Проте у зв’язку з виборчою кампанією він не зміг з’явитися на допит.

«Ми викличемо його повторно після 21 липня», — запевнив Роман Труба. При цьому він наголосив, що в рамках цих проваджень нікому не було оголошено підозр.

«Усі учасники провадження знаходяться в рівних умовах. Саме Петро Порошенко має бути зацікавлений у наданні показів для того, щоб досудове розслідування було повним та незаангажованим. Він буде повторно викликаний на допит, і я розраховую, що він прийде», — сказав Труба.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в ході розслідування вбивства 5-річного Кирила Тлявова в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області було повідомлено про підозру ще одному фігуранту.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде