Убивство 5-річного Кирила: ДБР знайшло зброю, але не ту

16:10, 17 июля 2019
Зброю знайшли під час обстеження водойм, які є у Переяславі-Хмельницькому і на прилеглих територіях.
Убивство 5-річного Кирила: ДБР знайшло зброю, але не ту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Активні слідчі дії, які проводить Державне бюро розслідувань у межах кримінального провадження за фактом вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова з Переяслава-Хмельницького, поки що, на жаль, не принесли бажаних результатів. Найголовніше — так і не знайдена вогнепальна зброя, з якої був здійснений смертельний постріл. Про це на брифінгу 17 липня повідомив директор ДБР Роман Труба.

«Саме відсутність знаряддя злочину не дає змоги встановити, чий конкретно постріл призвів до смерті хлопчика», — зазначив він.

Тим не менше, підкреслив очільник бюро, темпи слідства не зменшуються. Допитано 53 свідки, проведено 34 обшуки у фігурантів справи, їхніх родичів, знайомих, а також в тих місцях, де потенційно могло бути заховане знаряддя злочину.

Із залученням водолазів ДСНС було обстежено всі водойми та річки, які знаходяться у Переяславі-Хмельницькому та на прилеглих територіях.

«Під час цього обстеження була знайдена вогнепальна зброя. Втім, після її експертизи і перевірки було встановлено, що з неї вчинене інше вбивство, яке на даний час не розкрите. Знайдену зброю передали слідчим Національної поліції», — поділився подробицями Роман Труба.

За його словами, окрім пошуків збої призначено понад 10 експертиз, серед яких судово-медична, балістична, молекулярно-генетична, дактилоскопічна, вибухотехнічна тощо. Проведено також вісім, різних за складністю, слідчих експериментів.

У результаті до двох підозрюваних додався ще один. «Оголошено підозру ще одному з учасників, який не тільки був присутній, але й використовував зброю і здійснював з неї постріли. До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу цій особі у вигляді взяття під варту», — повідомив Роман Труба.

Новий підозрюваний — це цивільна особа, друг вже затриманих двох поліцейських. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї).

Слідство не витрачало б стільки зусиль і мало б усі докази, переконаний директор ДБР, якби не була втрачена ціла доба, поки кримінальне провадження не було передане від поліції до слідчих бюро. Щодо дій слідчих місцевої поліції також проводиться розслідування.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в ході розслідування вбивства 5-річного Кирила Тлявова в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області було повідомлено про підозру ще одному фігуранту.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду