ТОП-5 найпопулярніших вишів та спеціальностей серед абітурієнтів

16:26, 18 июля 2019
Найчастіше абітурієнти подають заяви до університету імені Тараса Шевченка, а серед спеціальностей обирають право.
ТОП-5 найпопулярніших вишів та спеціальностей серед абітурієнтів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі найпопулярнішим вищим навчальним закладом в Україні серед цьогорічних вступників є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а серед спеціальностей — право. Про це заявила директорка ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік на брифінгу з приводу підсумків першого тижня подання заяв до вишів.

«ТОП-5 вишів на зараз за кількістю поданих електронних та паперових заяв: на першому місці — Київський національний університет імені Тараса Шевченка, усього подано до даного вишу 35 тисяч 41 заява. На другому — Національний університет «Львівська політехніка», подано 32 тисячі 331 заява. Львівський національний університет імені Івана Франка — 31 тисяча 974 заяви подано до даного закладу», — сказала Бєлік.

На четвертому місці, за її словами, — Київський національний торговельно-економічний університет — 31 тисяча 479 заяв, а на п'ятому місці в рейтингу — Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» — 28 тисяч 766 заяв.

Крім того, директорка ДП «Інфоресурс» поінформувала, що серед спеціальностей, які найчастіше обирають абітурієнти, на першому місці  право, на другому  філологія, на третьому — менеджмент, на четвертому — середня освіта, на п'ятому — комп'ютерні науки.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вже писала про те, що в Уряді повідомили важливу інформацію для вступників.

Крім того, ми повідомляли, що друге дослідження стану юридичної освіти підтвердило необхідність змін.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей