В Києві викрили масштабну корупційну схему: силовики затримали чиновників

20:05, 20 июля 2019
У фігурантів вилучили тендерну документацію, «чорнові» записи, печатки підконтрольних підприємств, грошові кошти у сумі 60 тис. доларів США та 1160 Євро.
В Києві викрили масштабну корупційну схему: силовики затримали чиновників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Києві на хабарі у розмірі 650 тисяч гривень викрили радницю голови Дарницької РДА і особу, яка передала кошти.  Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«19 липня у ході контролю за вчиненням злочину затримано «на гарячому» радника голови РДА та керівника однієї з комерційних структур під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 650 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Як установлено слідством, затримана чиновниця утворила корупційну схему отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг та створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, які проводяться Дарницькою РДА за державні кошти.

«Використовуючи службове становище, радниця голови РДА безпосередньо здійснювала контроль за безперешкодним перерахуванням бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватних підприємств. Надалі, згідно з домовленостями, представники комерційних структур систематично передавали чиновниці неправомірну вигоду, розмір якої визначався залежно від суми перерахованих підприємствам коштів, обсягу та видів виконаних будівельних робіт та становив від 10 до 15% від загальної суми договору», - зазначається в повідомленні.

Також уточнюється, що документування злочинної діяльності посадовців РДА та інших учасників корупційної схеми тривало кілька місяців.

Окрім того, у ході проведених обшуків у фігурантів вилучили тендерну документацію, «чорнові» записи, печатки підконтрольних підприємств, грошові кошти у сумі 60 тис. доларів США та 1160 Євро.

«За результатами слідчих дій посадовій особі РДА повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій із використанням наданого їй службового становища за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі) КК України, а керівнику комерційної структури – за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України», - зазначається в повідомленні.

Наразі готуються клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду