СБУ звинувачує український кінопрокат у зв’язках із РФ

13:09, 23 июля 2019
СБУ вважає, що РФ використовує українських кінопрокатників як агентів впливу.
СБУ звинувачує український кінопрокат у зв’язках із РФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за підозрою щодо українських кінопрокатних компаній у перерахуванні коштів спецслужбам Росії і саботажі українських фільмів. Про це повідомляється в матеріалах Шевченківського районного суду, оприлюднених в Єдиному реєстрі судових рішень 22 липня, передає УП. Відповідно до матеріалів даної справи, кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата, ім’я якого приховують.

У документах йдеться про те, що із звернення народного депутата вбачається, що ринок кінопрокату поділений між такими компаніями як  «В&Н Film Distribution Company», «Ukrainian Film Distribution», «Kinomania», «Volga Ukraine», «Multi Media Distribution», які щорічно отримують близько 100 мільйонів доларів США у вигляді касових зборів в Україні.

Також зазначається, що зазначені компанії з’явились на українському ринку як дочірні підприємства компаній Росії, мають плідні фінансово-господарські відносини з російськими компаніями, їх кінцевими власниками виступають громадяни РФ.

Наголошується, що зазначені компанії «приховують свої надприбутки шляхом здійснення фінансово-господарської операцій з суб’єктами господарювання що мають ознаки фіктивності, а також перераховують кошти на адресу російських компаній за прокатні права».

У документах стверджується, що спецслужби Росії протягом 2014-2016 років «фактично змусили власників компаній, які працюють на ринку кінопрокату України спрямовувати частину своїх прибутків для фінансування дій невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації». Кінопрокатників також звинувачують за підозрою в тому, що спецслужби РФ використовують їх як агентів впливу в Україні, які диктують умови на ринку кіноіндустрії та саботують просування і показ українських кінофільмів.

Відповідно до матеріалів суду, в липні СБУ попросила суд надати доступ до банківських рахунків кінодистриб’юторів, і суд дав доступ слідчим ГСУ СБУ до документів, що містять банківську таємницю.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що СБУ ліквідувала загрозу поширення радіації на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Крім того, ми писали про те, що у Зеленського зробили різку заяву про амністію для бойовиків

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська