НААУ та Українське співтовариство будівельного права домовилися про співпрацю

21:00, 23 июля 2019
Співпраця допоможе впровадженню в Україні сучасних міжнародних будівельних норм.
НААУ та Українське співтовариство будівельного права домовилися про співпрацю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 липня за сприяння Комітету захисту прав людини відбулось підписання меморандуму про співпрацю між НААУ та Громадською організацією «Українське співтовариство будівельного права».

Документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та голова правління Українського співтовариства будівельного права Ярослава Дзира.

Передбачена Меморандумом співпраця допоможе впровадженню в Україні сучасних міжнародних будівельних норм та правил здійснення діяльності в сфері будівництва та пов’язаних галузях, участь в розробленні нормативно-правових актів, навчанню та підвищенню кваліфікації спеціалістів (фахівців) у сфері будівельного права.

Метою даного Меморандуму є сприяння сторонами впровадженню в Україні сучасних міжнародних будівельних норм та правил здійснення діяльності в сфері будівництва та пов’язаних галузях, участь в розробленні нормативно-правових актів, навчанню та підвищенню кваліфікації спеціалістів (фахівців) у сфері будівельного права, зокрема, але не обмежуючись:

- практичному здійсненню загальнодержавних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, що спрямовані на поліпшення соціально-економічного становища України;

- сприяння розвитку будівельного права в Україні, в тому числі реалізація програм розвитку національної правової системи, гармонізації законодавства України з законодавством Європейського Союзу;

- сприяння навчанню та розвитку спеціалістів (фахівців) у галузі будівельного права;

- запровадження та організація навчання за спеціальними програмами FIDIC та інших міжнародних організацій;

- сприяння розвитку та реалізації державних, громадських і бізнес проектів, спрямованих на розвиток будівельного права, а також будівельної та архітектурної галузей в Україні в цілому, тощо.

Українське співтовариство будівельного права створено 2017 року. Організація має на меті формування й розвиток як окремої сфери, сфери будівельного права в Україні, впровадження європейських та міжнародних будівельних норм та правил у сфері будівництва та суміжних галузях.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 липня адвокатам та помічникам адвокатів потрібно звітуватись щодо підвищення кваліфікаціїперед своїми регіональними радами адвокатів за формою, передбаченою за раніше діючим Порядком.

Також ми повідомляли, що в Україні стрімко зростає кількість адвокатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України