Арешт за домашнє насильство: на Сумщині суд покарав горе-чоловіка

20:13, 24 июля 2019
Суд визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 126-1, частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 185 КК України.
Арешт за домашнє насильство: на Сумщині суд покарав горе-чоловіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 24 липня, Білопільським районним судом Сумської області проголошено вирок у справі стосовно громадянина С., який обвинувачується у вчиненні домашнього насильства. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Суд кваліфікував дії С. за статтею 126-1 Кримінального кодексу України як домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства до особи, з якою перебуває у сімейних відносинах, що призвело до фізичних, психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи, та за частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинену повторно.

Так суд ухвалив С. визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 126-1 та частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу  України, і на підставі частини 1 статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів, шляхом поглинання  менш суворого покарання більш суворим призначити йому остаточне покарання у виді арешту на строк 6 (шість) місяців», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд покарав матір підлітка, який вчинив психічне насильство.

Крім того, суддя Хмельницького міськрайонного суду розглянув заяву хмельничанки про отримання обмежувального припису щодо її чоловіка, в якій вона просила встановити заходи тимчасового обмеження його прав з покладенням терміном на шість місяців заборони перебування в місці спільного проживання.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва