Через лікарську помилку жінка впала в кому: столичний медик постане перед судом

14:10, 30 июля 2019
Анестезіолог обвинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків.
Через лікарську помилку жінка впала в кому: столичний медик постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві 55-річний лікар-анестезіолог не виконав своїх посадових обов’язків, що стало стало причиною настання коми у пацієнтки. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Встановлено, що підозрюваний 20 листопада 2018 року перебував на чергуванні під час проведення планової операції жінки, яка отримувала стаціонарне лікування в Центральному госпіталі МВС України.

«Під час інтубації трахеї лікарем-анестезіологом було допущено критичний дефект в проведенні процедури, а саме скерування інтубаційної трубки не в трахею, а до стравоходу з подальшим підключенням до апарату штучної вентиляції легень. Халатні дії лікаря стали причиною розвитку у хворої гіпоксичного стану з подальшим ураженням центральної нервової системи, що призвело до розвитку небезпечного для життя стану — тривалої коми, у зв’язку з вираженими порушеннями газообміну в легенях», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що медик обвинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що на Буковині 2-річна дитина померла через халатність лікаря. Хлопчику поставили неправильний діагноз.

Також ми публікували матеріал про те, як пацієнту захистити власні права в суді.

Додамо, що під Києвом пацієнтка померла від захворювання центральної нервової системи. Лікарю Володарської ЦРЛ повідомили про підозру.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва