Деокупація Криму: у Зеленського розповіли про необхідні кроки

18:10, 30 июля 2019
Відсутність переговорного майданчика з кримського питання демонструє відкрите небажання Росії навіть піднімати питання повернення Криму, — Антон Кориневич.
Деокупація Криму: у Зеленського розповіли про необхідні кроки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постійний представник президента в Криму Антон Кориневич в інтерв’ю «Сегодня» розповів, які дії допоможуть Україні повернути анексований Крим.

«Думаю, рано чи пізно, краще, звісно, рано, ми прийдемо до того, що ми повинні ініціювати міжнародний майданчик або міжнародну платформу переговорів щодо Криму. За участю держави-окупантки. Можливо, перший час без участі держави-окупантки, але це обов'язково має бути», — сказав Кориневич.

Представник Зеленського додав, що відсутність переговорного майданчика щодо окупованого півострова демонструє відкрите небажання Росії навіть піднімати питання повернення Криму.

«Нам потрібно тримати Крим на порядку денному міжнародної спільноти. Так, дуже добре мати резолюції Генасамблеї ООН по ситуації в тимчасово окупованому Криму. Так, дуже добре мати резолюції ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Але якщо ми можемо піти далі та на міжнародному рівні створити цей майданчик, ми готові брати активну участь у цьому. Зараз єдиного рецепта немає. Чи буде це Будапешт+? Можливо, так, тому що ці держави гарантували нашу безпеку. Чи буде це Нормандія+? Можливо, тому що ці держави вже включилися у вирішення ситуації по Донбасу. Плюс Туреччина, більш активна участь США. Це можна обговорювати. Однак спочатку Україні потрібно вийти з такою ініціативою»,  резюмував Кориневич.

Раніше представник Президента в Криму Антон Кориневич розповів, що вважає непостачання води в анексований Крим правильним рішенням.

«Судово-юридична газета» писала про проблемні питання національного законодавства щодо тимчасово окупованих територій.

Варто нагадати, чи є легітимними документи, видані на окупованій території.

Зазначимо, що НАТО підтримує територіальну цілісність України і засуджує російську агресію на Донбасі та окупацію Криму.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді