Поширював антиукраїнські матеріали: СБУ викрила у Сумах агітатора

11:50, 2 августа 2019
Зловмисник брав інформацію з пропагандистських ресурсів країни-агресора та незаконних збройних формувань.
Поширював антиукраїнські матеріали: СБУ викрила у Сумах агітатора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітникам Служби безпеки України вдалося викрити у Сумах агітатора, який поширював у мережі Інтернет антиукраїнські матеріали. Про це повідомляє прес-центр спецслужби.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру розміщував на персональній сторінці однієї із заборонених соціальних мереж інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону. Також зловмисник популяризував терористичні організації «Д/ЛНР».

«За оперативною інформацією, антиукраїнські публікації зловмисник одержував, зокрема, під час особистого електронного листування в соціальній мережі з фейковими акаунтами, створеними представниками спецслужб РФ. Фігурант провадження також брав інформацію з пропагандистських ресурсів країни-агресора та незаконних збройних формувань.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність», — повідомили у СБУ.

Зазначається, що у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ затримала «голову сільської ради» з Новоазовського району (окупована територія Донецької області), яка допомогла бойовикам.

Крім того, в Одесі суд визнав 27-річного чоловіка винним у скоєнні злочину проти національної безпеки України. За результатами спеціального (заочного) судового розгляду одесита засуджено до 5 років позбавлення волі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва