Отримав ₴4 000 за допомогу в накладенні штрафу: суд розглянув справу судді-хабарника

15:56, 6 августа 2019
Суддя одержав від громадянина 4 тисячі гривень за вплив на прийняття іншим суддею рішення про накладення адміністративного стягнення.
Отримав ₴4 000 за допомогу в накладенні штрафу: суд розглянув справу судді-хабарника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Залізничний райсуд Львова 5 серпня провів чергове засідання засідання у справі про отримання неправомірної вигоди суддею Ковельського міськрайонного суду Волинської області. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що обвинувачений подав клопотання про надання часу для ознайомлення з клопотанням прокурора щодо визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження.

Суд задовольнив клопотання обвинуваченого та оголосив перерву в судовому засіданні до 10 жовтня 2019 року.

Відомо, що суддя Ковельського міськрайонного суду у власному кабінеті одержав від громадянина 4 тисячі гривень неправомірної вигоди за вплив на прийняття іншим суддею рішення про накладення на вказаного громадянина адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Дії судді кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України — зловживання впливом, а саме — одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

А на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Додамо, що в Києві посадовець вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за своє сприяння в отриманні дозволу на виконання робіт з підвищеної небезпеки на території столиці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва