Вкрав майна на 250 тисяч: суд обрав покарання зухвалому злочинцю

18:25, 9 августа 2019
Наприкінці лютого 2019 року чоловіка, на рахунку якого вже було 5 крадіжок, затримали і заарештували.
Вкрав майна на 250 тисяч: суд обрав покарання зухвалому злочинцю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Донецькій області чотири роки за гратами проведе злодій, який викрав з офісів, магазинів і будинків громадян майна на 253 тисячі гривень. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Краматорський міський суд погодився з ґрунтовними доказами публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, і засудив до 4 років позбавлення волі злодія, який, скоївши низку зухвалих крадіжок, завдав потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму майже 253 тис. грн», — йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, з червня по грудень 2018 року 37-річний чоловік таємно проникав у приміщення офісів, магазинів і будинків громадян, звідки викрадав побутову й комп’ютерну техніку, будівельні інструменти, мобільні телефони, фотоапарати тощо.

Також доведено вину зловмисника у зловживанні довірою чоловіка, який добровільно віддав йому 3 400 грн на придбання будматеріалів для проведення ремонту квартири. Заволодівши грошима, зловмисник зник з місця злочину.

Наприкінці лютого 2019 року чоловіка, на рахунку якого вже було 5 крадіжок, затримали й заарештували.

«Попри щире каяття обвинуваченого, суд підтримав доводи прокуратури щодо навмисного й повторного вчинення ним кримінальних злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, і визначив покарання, достатнім для його виправлення та попередження нових злочинів, реальне позбавлення волі», — повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ухвалено рішення щодо крадія з Кривого Рогу, який виніс цінні речі з приміщення суду.

Крім того, ми писали про зухвале пограбування у Рівному під час якого  іноземець викрав із авто понад 200 тисяч гривень.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва