До держбюджету у двох політпартій конфіскують близько півмільйона гривень

17:41, 14 августа 2019
Загальний розмір конфіскованої суми внесків становить 448 тисяч гривень.
До держбюджету у двох політпартій конфіскують близько півмільйона гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановами Херсонського та Вінницького міських судів визнано винними у порушенні встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії  двох фізичних осіб — внескодавців з притягненням їх до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та конфіскацією до державного бюджету суми внесків. Про це йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Так, Херсонський міський  суд Херсонської області, розглянувши матеріали, що надійшли від Національного агентства з питань запобігання корупції, щодо притягнення до відповідальності фізичної особи — внескодавця за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, визнав фізичну особу, яка здійснила два  внески  по 99 тисяч грн на підтримку Радикальної партії Олега Ляшка, винною. Відповідно до постанов суду, які набрали законної сили, до державного бюджету буде конфісковано 198 тисяч гривень. 

Вінницький міський суд Вінницької області своєю постановою визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги  з порушенням встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії «Громадянська позиція».  Відповідно до постанови суду, яка набрала законної сили,  внесок  у розмірі 250 тисяч гривень підлягає  конфіскації до державного бюджету. 

Загальний розмір конфіскованої суми внесків становить 448 тисяч гривень. Факти вчинення правопорушення встановлені за результатами аналізу звітів Радикальної партії Олега Ляшка та «Громадянської позиції» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2018 року.

Відповідно до статті  212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення встановленого порядку тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову ВП ВС щодо бездіяльності ЦВК.

До того ж ми публікували матеріал про аграрні розписки, виконавчий збір та негайне виконання.

Також ми повідомляли про постанову ВП ВС щодо зняття арешту, накладеного на майно.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області