Порошенко готує подання до Конституційного Суду проти ДБР, — Труба

18:40, 15 августа 2019
У фракції Петра Порошенка готують подання до Конституційного Суду про визнання неправомірними окремих норм закону про ДБР.
Порошенко готує подання до Конституційного Суду проти ДБР, — Труба
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що у фракції п’ятого Президента України Петра Порошенка готують подання до Конституційного Суду про визнання неправомірними окремих норм закону про ДБР. Про це Труба написав на своєму Telegram-каналі.

За його інформацією, фракція Порошенка вважає, що глава держави не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії з обрання директора ДБР та його заступників, а також призначати Романа Трубу на посаду.

Проте, за його словами, закон про Держбюро розслідувань розробляли депутати з фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді 8-го скликання, за цей закон голосувала вся фракція Порошенка, а сам тодішній президент документ підписав.

«Три роки тому Порошенко делегував своїх представників до складу конкурсної комісії, механізм роботи якої, нагадаю, визначили його депутати з БПП. Три роки ця комісія безперебійно працювала, і питань до неї у екс-Президента не виникало», — йдеться у повідомленні Труби.

До того ж, він вказав, що конкурсна комісія обирає не лише директора ДБР та його заступників, а ще близько 160 працівників керівної ланки та управління внутрішнього контролю.

«Чи є логіка в цих діях? Звичайно  вона дуже «політична»: оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить, потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади. Хай ось такий дивний.

Але ж не можна звільнити всіх слідчих ДБР, всіх прокурорів ГПУ, які здійснюють контроль, не можна змінити всі закони. Хоча до Закону про ДБР у нас є дуже багато питань  надто професійні юристи його готували», — резюмував Труба.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Олег Шрам надіслав на адресу Президента України, голови уряду, а також уповноваженої Верховної Ради України з прав людини заяви, в яких закликав притягнути очільника ДБР до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Також ми писали, що Труба зробив заяву щодо допиту Порошенка в Держбюро розслідувань. Петро Порошенко свідчив у рамках кримінального провадження щодо можливого ухилення від сплати податків.

Додамо, що Роман Труба зробив заяву щодо обшуків в ОАСК.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області