Суд арештував іноземця, який тримав жінку в закордонному рабстві

15:48, 27 августа 2019
Зловмисник змусив потерпілу перетнути кордон, утримував в іншій країні проти її волі та експлуатував у своїх цілях.
Суд арештував іноземця, який тримав жінку в закордонному рабстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області арештував підозрюваного у викраденні людини, захопленні заручника та торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-служба суду.

Як з’ясувало слідство, в липні 2019 року громадянин Республіки Словаччини з метою спонукання потерпілої перетнути державний кордон для її експлуатації в іншій державі захопив як заручника матір потерпілої із застосуванням фізичної сили та електрошокера. Реалізовуючи свій злочинний умисел, змусив потерпілу перетнути кордон і утримував в іншій країні проти її волі й експлуатував у своїх цілях.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави, оскільки злочин був пов'язаний із застосуванням насильства.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в окупованому Донецьку хлопця протягом двох років утримували в рабстві.

Крім того, ми писали, що 33-річна зловмисниця обманом вербувала дівчат з метою їх переміщення через державний кордон до Туреччини у сексуальне рабство.

Також нам стало відомо, що в Одесі правоохоронці затримали 45-річного жителя одного з балканських країн, який пропонував українкам роботу в борделях Греції.

Додамо, що у Львові жінка мала намір продати власну неповнолітню доньку в сексуальне рабство. Галицький райсуд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави матері.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді