Жорстоко побив рідну матір: суд покарав горе-сина

20:48, 28 августа 2019
Зловмисник перебував у стані алкогольного сп'яніння.
Жорстоко побив рідну матір: суд покарав горе-сина
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Волочиський районний суд Хмельницької області задовольнив позов прокурора про стягнення витрат на лікування потерпілої від кримінального правопорушення. З чоловіка, який наніс своїй матері легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров'я (частина друга статті 125 Кримінального Кодексу України), стягнули 1484 грн. Це витрати райлікарні за 5 днів перебування жінки у стаціонарі, передає офіційний сайт суду.

Раніше за такий само злочин вироком того ж суду чоловіку призначили 240 годин громадських робіт. Згідно з вироком Волочиського районного суду Хмельницької області від 19.12.2018, 2 жовтня 2018 року приблизно о 23:00, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті тривалих особистих неприязних відносин зі своєю матір'ю, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та діючи умисно, чоловік наніс їй почергово удари обома ногами по ногах, після чого схопив її руками за шию та повалив на диван і наніс їй кулаками обох рук чотири удари в обличчя. Після цього обвинувачений двічі вкусив матір за ніс та ліве вухо.

Вирок набрав законної сили. Позов, який розглядався пізніше вже в порядку цивільного судочинства, чоловік визнав.

«Особа, яка вчинила злочин, зобов’язана відшкодувати витрати закладу охорони здоров’я на лікування потерпілого від цього злочину (ст. 1206 ЦК України)», — йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що пенсіонер-рецидивіст ледве не вбив товариша сокирою: потерпілий у важкому стані.

Крім того, ми писали про те, що одесит убив пенсіонера і вивіз тіло у покинутий будинок.  

Додамо, що на Дніпропетровщині брат познущався над власною сестрою

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України