У Києві студенти отруїлися шаурмою: копи розпочали кримінальне провадження

18:33, 3 сентября 2019
Поліція Києва розслідує отруєння студентів як умисний випуск на ринок небезпечної продукції.
У Києві студенти отруїлися шаурмою: копи розпочали кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Києві семеро студентів отруїлися шаурмою, купленою в кіоску на вул. Борщагівській. За даним фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про навмисне введення в обіг на ринок України небезпечної продукції.

«Після повідомлення про госпіталізацію студентів правоохоронці одразу почали відпрацювання: в результаті на вулиці виявили п'ять МАФів, де продавали шаурму. М'ясна продукція та супутні товари для її приготування вилучені, а торговельні точки опечатано. Вилучені продукти направлено на проведення експертизи для з’ясування причини отруєння», — повідомляє 3 вересня відділ комунікації поліції Києва.

Слідчий відділ Солом'янського управління поліції Києва вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринок України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) КК України. Санкція статті передбачає штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до 3 років.

Також у відділі комунікації столичної поліції поінформували, що всі семеро постраждалих наразі перебувають у лікувальних установах.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про масове отруєння дітей під Одесою. Медики виявили в оздоровчо-спортивному таборі «Медик-2» патогенну флору та дизентерію, після чого ухвалили рішення про закриття закладу до приведення його у відповідність до санітарних норм.

Також ми писали, що в селищі Аванград на Одещині 37 осіб отруїлися шаурмою.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки