НАБУ зможе затримати екс-керівника НКРЕКП

11:50, 5 сентября 2019
Солом’янський районний суд дав дозвіл на затримання екс-очільника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
НАБУ зможе затримати екс-керівника НКРЕКП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Солом’янський райсуд Києва дозволив затримати екс-очільника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Солом’янський райсуд дав дозвіл на затримання Дмитра Вовка», — розповів директор НАБУ Артем Ситник.

До того ж він зазначив, що це є одним із кроків для оголошення колишнього голову НКРЕКП у міжнародний розшук Інтерполу. Наразі невідомо, в якій країні перебуває Вовк.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НКРЕКП не встигла розробити новий порядок формування тарифів під нові моделі.

Також ми писали, що Зеленський пропонує парламенту скасувати формулу «Роттердам+».

Додамо, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Крім того, прокурори САП подали апеляційні скарги на рішення Солом’янського районного суду щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у так званій справі «Роттердам+», а саме — колишньому начальнику управління енергоринку НКРЕКП та чинному директору ДП «Оператор ринку», який у період запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП. 

До того ж, Дмитра Вовка оголосили в міжнарожний розшук.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України