Зеленський представив нового міністра закордонних справ

09:48, 11 сентября 2019
Новим очільником МЗС став Вадим Пристайко.
Зеленський представив нового міністра закордонних справ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський представив нового міністра закордонних справ України Вадима Пристайка.

Вадим Пристайко народився 20 лютого 1970 року в місті Кілія на Одещині. Шкільні роки провів у Одесі, Києві та Запоріжжі. Згодом родина переїхала до Києва. 1994 року здобув освіту з відзнакою у Київському політехнічному інституті, отримавши диплом спеціаліста з інформаційних технологій. 1998 року здобув ступінь магістра в Українській академії зовнішньої торгівлі.

Дипломатичну кар'єру Пристайко розпочав не одразу. Спочатку він був співзасновником одного з перших українських інтернет-провайдерів та інтернет-видань — «Електронні вісті» (1993-1994 рр.).

1994 року призначений на посаду в Міністерстві зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі. Тоді міністерство започатковувало переговори зі вступу України до ГАТТ/СОТ, шукало нові можливості для українського бізнесу на ринках, зокрема Африки та Азії.

За три роки перейшов на роботу до Азіатсько-Тихоокеанського відділу МЗС. 2000 року був призначений на посаду консула в Сіднеї (Австралія), де займався переважно політичними й економічними питаннями.

За два роки перейшов на роботу до Управління з питань зовнішньої політики Адміністрації президента. 2002 року був призначений на посаду радника з політичних питань посольства України в Канаді. Два роки під час свого 4-річного перебування в Канаді виконував обов'язки тимчасового повіреного у справах України в Канаді.

2007 року призначений заступником директора Департаменту НАТО МЗС України, долучившись до переговорного процесу щодо вступу України до Північноатлантичного альянсу. 

2009 року був призначений на посаду радника-посланника та заступника голови дипломатичної місії посольства України в США.

Три роки по тому Пристайка призначено надзвичайним і повноважним послом України в Канаді. Після завершення трирічної каденції два роки представляв Україну при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО).

У 2014-2017 роках був першим заступником міністра закордонних справ України — керівником апарату. Згодом його звільнили у зв'язку з призначенням главою місії України при НАТО.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада за представленням Президента проголосувала за призначення Вадима Пристайка Міністром закордонних справ України.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області