На Харківщині заступник начальника відділу поліції погорів на хабарі

15:35, 12 сентября 2019
За гроші поліцейський обіцяв не заперечувати укладення угоди про примирення між обвинуваченим та потерпілим.
На Харківщині заступник начальника відділу поліції погорів на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, викрили заступника начальника одного з відділів Головного управління Нацполіції в Харківській області на вимаганні коштів у захисника обвинуваченого. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець, який  виконував обов’язки начальника слідчого відділу, вимагав від захисника обвинуваченого 2000 доларів США. За ці гроші поліцейський обіцяв не заперечувати укладення угоди про примирення між обвинуваченим та потерпілим у кримінальному провадженні щодо завдання тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

«Відбулося затримання правоохоронця в порядку ст. 208 КПК України під час отримання ним неправомірної вигоди еквівалентом 50 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», — йдеться у повідомленні Бюро.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що  на Житомирщині військовий комісар брав хабарі від призовників за уникнення строкової служби в ЗСУ.

Також у Олександрії на Кіровоградщині водій-порушник намагався дати хабар поліцейському.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва