Засідання Верховної Ради України: онлайн-трансляція

10:00, 18 сентября 2019
Парламент розгляне низку важливих законопроектів.
Засідання Верховної Ради України: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 18 вересня, Верховна Рада України о 10:00 розпочала засідання, на якому розглядатиметься низка невідкладних законопроектів. Про це йдеться на сайті ВР.

Сьогодні парламент розглядатиме проект постанови №1012-П про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент).

Також на порядку денному розгляд наступних проектів законів та постанов, більшість з яких надважливі:

  • №1025 про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду);
  • №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес; 
  • №1050 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню; 
  • №1084 про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії; 
  • №2088 про проведення парламентських слухань на тему: «Пріоритети екологічної політики Парламенту на наступні 5 років»; 
  • №2129 про проведення парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення»; 
  • №0004 про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї, вчинених у м. Києві 30 жовтня 2000 року; 
  • №0005 про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно; 

По завершенню пленарного засідання о 16:00 депутати працюватимуть у комітетах, депутатських фракціях та групах.


13:35 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що усі питання порядку денного вичерпані, і закрив ранкове засідання Верховної Ради.


13:32 Перший заступник голови Верховної Ради оголосив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційного об’єднання народних депутатів «Економіка.now».


13:28 До порядку денного другої сесії Верховної Ради включено проекти законів: «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (№2036) і «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям» (№2035).


13:15 Верховна Рада перейшла до розгляду питань про включення низки законопроектів до порядку денного другої сесії.


13:06 Спікер Дмитро Разумков оголосив до розгляду проект закону «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії» (№1084).

Законопроект у другому читанні та в цілому підтримали 265 народних депутатів.


12:55 Радою розглядається проект закону «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно» (№0005).

Парламентарі 320 голосами підтримала ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки.


12:50 Парламентарі розглядають законопроект «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї, вчинених у м. Києві 30 жовтня 2000 року» (№0004).

Народні депутати 307 голосами ратифікували Протокол між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал.


12:05 Руслан Стефанчук повідомив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційних депутатських об’єднань: «Бізнесварта», «Кіровоградщина», «Чернігівщина» і «Друзі Івано-Франківська».

Рада оголосила півгодинну перерву.


11:48  Розглядається за скороченою процедурою проект постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» (6 листопада 2019 року)» (№2129).

Голова Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич повідомив, що дане питання піднімалось ще два роки тому. Тривають атаки на журналістів, і це необхідно проаналізувати і дати рекомендації, щоб забезпечити їх безпеку.

Верховна Рада 335 голосами підтримала проект постанови про безпеку журналістів.


11:30 Парламентарі розглядають проект постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Пріоритети екологічної політики Парламенту на наступні 5 років» (27 листопада 2019 року)» (№2088). 

Постанову підтримали 359 народних депутатів.


11:27 Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційних депутатських об’єднань «Львівщина» і «Тернопільщина».


11:24 Народні депутати підтримали  другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню (№1050). За проголосували 349 народних депутатів.

Парламенту вдалось усунути законодавчу колізію. Адже сьогодні телекомунікаційні компанії підлягають подвійному ліцензуванню. Одне з них – згідно із Законом «Про телекомунікації», друге – згідно із Законом «Про ліцензування видів господарської діяльності». Ухвалений законопроект зменшує адміністративний тиск на суб’єкти господарювання та спрощує започаткування і ведення бізнесу у сфері телекомунікацій. Тепер оператору для початку діяльності досить буде лише повідомити профільного регулятора.

Крім того, законопроект забезпечує стабільний бізнес-клімат для компаній цієї галузі та реалізує положення Угоди про асоціацію з ЄС у частині скасування регуляторних бар’єрів доступу на ринок телекомунікаційних послуг.


11:19 347 народних депутатів підтримали у другому читанні проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес» (№1080).

Ухвалені Верховною Радою зміни декриміналізують статтю про фіктивне підприємництво, оскільки та неспроможна притягувати до відповідальності. А кримінальні провадження відкриватимуться лише за грубі порушення, приміром, несплату податків на чималі суми.

«Наше головне завдання — спростити життя бізнесу та створити стимули для розвитку. Адже підприємець повинен працювати, надавати робочі місця та конкурувати. А не займатися усуненням вигаданих «перешкод», — заявили у фракції «Слуга народу».


11:10 Законопроект «Про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду)» у другому читанні і в цілому підтримали 323 народні депутати.

Документ закріплює, що підсудність ВАКС поширюється на кримінальні провадження, відомості щодо яких про кримінальне правопорушення у ЄРДР внесені з дня початку роботи ВАКС; на кримінальні провадження, розслідування яких веде НАБУ і завершено прокурорами САП до початку роботи ВАКС, а також з дня початку роботи нового суду.

Ухвалений депутатами закон оптимізує роботу Антикорупційного суду та зробить її більш ефективною. Адже якби парламент не підтримав запропоновані Президентом Володимиром Зеленським зміни, то вже зовсім скоро до Антикорупційного суду було б передано понад три з половиною тисячі матеріалів. Серед них лише 169 — справи Національного антикорупційного бюро, які належать до категорії справ високопосадової корупції.


11:08 Парламентарі розглядають у другому читанні проекту закону «Про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду)» (№1025).


11:05 Парламент відмовився скасувати закон президента Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Проект постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)» підтримали 101 народних депутатів. Постанову відхилено.


10:53 Верховна Рада перейшла до розгляду проекту постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (№1012-П).


10:08 Головуючий відкрив ранкове засідання.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради і дав доручення комітетам якнайшвидше розглянути законопроекти, які планується включити до порядку денного. Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 386 народних депутатів. 


 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Верховній Раді мають намір відмінити закон про імпічмент Президента.

Також ми повідомляли, що Рада підтримала за основу законопроект для боротьби з рейдерством.

До того ж депутати планують наблизити українське митне законодавство до європейського.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва