Житло для дітей, позбавлених опіки батьків: у Мінсоцполітики підготували закон

15:13, 27 сентября 2019
Також ведуться переговори щодо збільшення фінансування для громадян, які опікуються дітьми, позбавленими батьківської опіки.
Житло для дітей, позбавлених опіки батьків: у Мінсоцполітики підготували закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві соціальної політики підготували законопроект щодо постановки на чергу для надання соціального житла дітям, позбавленим батьківської опіки. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

У повідомленні йдеться, що у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики відбулася зустріч з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою з нагоди Дня усиновлення, який щорічно відзначається в Україні 30 вересня.

Руслан Колбаса, директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики зазначив, що наразі збільшилася кількість дітей, яких забезпечує житлом держава. На це спрямована субвенція, виділена регіонам.

Він також зазначив, що вже підготовлено проект закону, який має врегулювати питання надання соціального житла дітям, позбавленим батьківської опіки, які мають власне житло, проте повернутися туди не можуть.

Міністерство дотримується позиції, що дитина має право обирати собі житло, тому пріоритет буде надаватися виплаті компенсацій.

Мінсоцполітики звернеться до Міністерства фінансів з проханням збільшити суми коштів, що виділяються на фінансування забезпечення житлом дітей, позбавлених батьківської опіки, зазначає Колбаса.

Директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики запевняє, що через п’ять років черга дітей, які потребують житла, зменшиться або навіть зникне, за умови об’єднання зусиль.

Руслан Колбаса додав, що ведуться переговори також і щодо збільшення фінансування для громадян, які опікуються дітьми, позбавленими батьківської опіки.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що, згідно з постановою КЦС ВС, дитина має жити з одним із батьків, який створив для неї більш сприятливі умови.

Крім того, ми писали про підстави позбавлення батьківських прав

Також відомо, що враховується при визначенні місця проживання дитини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва