Поріг незаконного збагачення знижено: Комітет розглянув правки до закону Зеленського

14:25, 1 октября 2019
Законопроектом передбачається, що санкція від 5 до 10 років ув’язнення буде застосована до найбільших обсягів збагачення.
Поріг незаконного збагачення знижено: Комітет розглянув правки до закону Зеленського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 жовтня, у вівторок, під час засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради депутати частково підтримали поправки до законопроекту Президента Володимира Зеленського, який передбачає зниження порогу незаконного збагачення. Про це повідомила голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська.

Мова йде про Президентський проект №1031 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів».

«Щодо порогів, я хочу зауважити, я погодилась би із концепцією мінімального порогу, якби ми розглядали тільки один злочин — незаконне збагачення. Але в нас концепція розглядається з двох елементів: незаконне збагачення, за яке можна сісти в тюрму до 10 років, а також цивільна конфіскація. Логіка цього законопроекту в тому, щоб санкція від 5 до 10 років була застосована до насправді найбільших обсягів збагачення. При цьому на менші обсяги могла би бути застосована цивільна конфіскація. У той же час погоджуюсь, що було б добре трохи зменшити поріг», — наголосила Анастасія Красносільська.

Комітет частково підтримав кілька поправок, у яких йшлося про зниження порогу незаконного збагачення до 12 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Є пропозиція врахувати поправки 6, 7, 8, 9 і 10 редакційно. Визначити, що відповідальність за незаконне збагачення як злочин настає у випадку набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, активів, вартість яких більше ніж на 12 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи. По цьому є підтримка. Зупиняємось на 12-ти тисячах. Вони враховані частково, тому що вони всі були про різний поріг», — наголосила Красносільська.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент подав законопроект стосовно повернення відповідальності за незаконне збагачення

Крім того, ми писали, що Рада проголосувала за повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення

Також ми публікували фоторепортаж із засідання Комітету ВР під час якого розглядалася судова реформа Президента та проект Держбюджету

 

 

 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська