У Мін'юсті повідомили, як законопроект №1056-1 вплине на боротьбу з рейдерами

15:50, 7 октября 2019
Рада встановила низку дієвих антирейдерських запобіжників.
У Мін'юсті повідомили, як законопроект №1056-1 вплине на боротьбу з рейдерами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Минулого тижня у Міністерства юстиції з’явилися нові інструменти для боротьби з рейдерством. Верховна Рада прийняла в цілому Занон  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» (законопроект №1056-1), який встановлює низку дієвих антирейдерських запобіжників. Про це повідомила заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук, передає Урядовий портал.

«Ухвалений парламентом закон виключає акредитованих суб’єктів із числа суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації. Також підвищується відповідальність за порушення в цій сфері. Зокрема, КМУ встановив критерії, за якими визначається ступінь відповідальності за відповідні порушення, допущені в сфері державної реєстрації, що значно знизить корупційні ризики в сфері контролю», — поінформувала Ольга Оніщук.

Вона зазначила, що серед іншого закон встановив обов’язок реєстратора визначати обсяг цивільної дієздатності фізичних осіб і цивільної правоздатності та дієздатності юридичних осіб, а також перевіряти повноваження представника фізичної або юридичної особи щодо вчинення дій, направлених на набуття, зміну чи припинення речових прав, обтяжень таких прав у разі реєстрації прав не в результаті вчинення нотаріальної дії.

«Крім того, відтепер встановлюється додатковий захист нотаріально засвідчених документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація, шляхом викладення їх на спеціальних бланках нотаріальних документів, а доступ державного реєстратора до державних реєстрів буде здійснюватися шляхом багатофакторної аутентифікації, тим самим буде забезпечено захист від несанкціонованих проникнень у реєстри», — зазначила заступник міністра юстиції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада отримала альтернативний законопроект про захист права власності.

Крім того, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1056-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності. За задумом його авторів, закон створить дієві механізми протидії рейдерству.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси