Зеленського закликають захистити Миколаївський порт від Укрзалізниці

15:21, 7 октября 2019
Робітники Миколаївського порту провели акцію під Офісом Президента.
Зеленського закликають захистити Миколаївський порт від Укрзалізниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Члени профспілки порту та робітники приватного оператора, який займається доставкою-прибиранням вагонів на території порту для стивідорних компаній, провели акцію під Офісом Президента із закликом втрутитись у ситуацію, яка склалась через дії Укрзалізниці.  Про це повідомляють «Українські новини». 

Причиною можливого колапсу вони називають незаконні дії керівництва АТ «Українська залізниця».

«ТОВ «Сісайд Термінал» — це єдиний в Україні приватний оператор, який працює в державних портах та зумів ефективно замінити державного монополіста, використовуючи для цього колії, що належать в тому числі АТ «Українська залізниця». Ми працюємо сім років, лише за останні три роки загальна сума інвестицій в державне майно склала понад 30 млн гривень. Ми розробили власне унікальне програмне забезпечення, яке не має аналогів в Україні, та маємо повну підтримку з боку стивідорів, які зацікавлені у тому, щоб процес доставки-прибирання вагонів відбувався без затримок. Але останній час вище керівництво АТ «Укрзалізниця» руками Одеської залізниці АТ «Українська залізниця» блокує роботу компанії: не підписує дозволів на вихід тепловозів на колії загального користування, ухиляється від проведення технічного огляду тепловозів, не видає дозволу на ремонт тепловозів, тобто здійснює всі можливі дії для зупинки компанії, що в підсумку призведе до зупинки роботи порту», — наголосив керівник профспілки робітників оператора порту Роман Панюков.

Укрзалізниця, користуючись статусом монополіста, вже чотири місяці безпідставно відмовляється подовжувати з ТОВ «Сісайд Термінал» договір про експлуатацію залізничної під’їзної колії, на підставі якого здійснюється подача-прибирання вагонів зі станції Миколаїв-Вантажний власними локомотивами компанії, як зазначає Панюков.

У зверненні підприємства до Президента України Володимира Зеленського зазначається, що мотивом дій керівництва Укрзалізниці може бути бажання привласнити успішне підприємство.

«У 2019 році фіксуються рекорди вантажообігу: тільки в серпні поточного року перевалка вантажів збільшилася на 24,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року… Всі дії керівництва АТ «Українська залізниця» говорять про те, що це добре спланована акція. Деяким керівникам, мабуть, сподобався чужий успішний бізнес, який вони вирішили прибрати до рук або просто знищити, щоб не було успішних прикладів роботи… Використовуються адміністративний ресурс і тиск, щоб видавити компанію з ринку і зайняти її місце», — йдеться у документі.

Працівники підприємств та профспілки Миколаївського порту закликають Володимира Зеленського захистити порту та підприємство, яке є одним з найбільших платників податків області, «від свавілля державного монополіста і керівництва АТ "Українська залізниця"» та не дозволити зупинити роботу другого за обсягами операцій порту в Україні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що міністр інфраструктури Криклій звільнив директора Миколаївського морського порту

Крім того, ми писали, що Укрзалізниця запустить ще один потяг «Інтерсіті»

Також відомо, що Укрзалізницю розділять на три частини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки