Вибивали зізнання в крадіжці: одеських копів підозрюють в катуванні

11:49, 8 октября 2019
Двоє поліцейських незаконно затримали двох осіб на вокзалі та доправили у відділок, де примушували зізнатися у вчиненні крадіжки.
Вибивали зізнання в крадіжці: одеських копів підозрюють в катуванні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в катуванні двом інспекторам Управління патрульної поліції в Одеській області. Про це очільник Бюро Роман Труба написав на своєму Telegram-каналі.

Відомо, що двоє копів незаконно затримали двох осіб на Одеському залізничному вокзалі та доправили у відділок. У відділку поліцейські «вибивали» зізнання у вчиненні крадіжки золотого ланцюжка.

«Психологічний тиск, погрози розправи, застосування гумового кийка, приниження — ось методи, якими правоохоронці хотіли отримати потрібні покази від громадян», — написав Труба.

Відомо, що у ДБР є кілька проваджень за фактом жорстоких дій з боку правоохоронців.

«Ця категорія проваджень не з простих, але ми як новий правоохоронний орган просто зобов’язані вчасно та належно реагувати. Насилля та катування — далеко не ті методи, за якими мають працювати ті, хто захищає закон і бореться зі злочинністю», — резюмував директор Держбюро розслідувань.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що ДБР збиратиме інформацію про тортури.

Також ми публікували огляд судової практики ЄСПЛ щодо катування з боку правоохоронців.

Крім того, відомо, що Державне бюро розслідувань розпочало розгляд справи щодо співробітників Служби безпеки України, яких підозрюють в катуванні

Додамо, що у Миколаєві копи катували чоловікаУ відділку поліцейські били чоловіка та підвішували його на трубі у службовому кабінеті.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва