Українцям стане легше сплачувати податки: що відомо про новий механізм

19:06, 9 октября 2019
Єдиний рахунок для сплати податків створить максимально комфортні та зрозумілі для платників правила розрахунків з бюджетом та цільовими фондами.
Українцям стане легше сплачувати податки: що відомо про новий механізм
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з 1 січня 2021 року впроваджується єдиний рахунок для сплати податків і зборів та ЄСВ. Про це повідомляє прес-центр Державної податкової служби.

Це створить максимально комфортні та зрозумілі для платників правила розрахунків з бюджетом та цільовими фондами, скоротить їх фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Через єдиний рахунок можна буде сплатити всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску. Також сплачуватимуться грошові зобов'язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень, за винятком грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також частини чистого прибутку (доходу), які сплачують державні та комунальні унітарні підприємства та їх об’єднання.

Для розрахунків з бюджетом та цільовими фондами платнику податків необхідно буде подати на виконання до банку, в якому він обслуговується, лише один розрахунковий документ про перерахування на єдиний рахунок загальної суми належних до сплати платежів або окремі розрахункові документи за відповідними податками та зборами.

Необхідні реєстри із зазначенням відповідної інформації надсилатимуться до Казначейства.

Реєстр платежів формуватиметься по платниках податків у межах коштів, сплачених ними на єдиний рахунок. Повідомлення про використання або відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через електронний кабінет.

У разі відмови платника податків від використання єдиного рахунку таке використання припиняється починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада ввела єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ.

До того ж, опубліковано закони про об'єднання звітності з податку на доходи фізосіб та ЄСВ.

Також ми писали, що Державна фіскальна служба 1 жовтня 2019 року оприлюднила Довідник податкових пільг №94/1, що є втратами доходів бюджету, та Довідник інших податкових пільг №94/2.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси