Українців попереджають про масові заворушення на День захисника

19:55, 13 октября 2019
14 жовтня в Україні відзначається День захисника України.
Українців попереджають про масові заворушення на День захисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці не виключають можливих провокацій під час масових заходів, мітингів та акцій, присвячених Дню захисника України. Про це йдеться у спільній заяві міністра внутрішніх справ України, голови СБУ та секретаря РНБО.

«14 жовтня в Україні відзначається День захисника України. Багато людей завтра візьмуть участь в масових заходах, політичних мітингах, акціях, ходах, присвячених цій даті. Правоохоронці готові забезпечити право на мирні зібрання і публічну демонстрацію громадянської позиції кожному українцю!» — йдеться у заяві.

Зазначається, що захисники порядку готові забезпечувати права громадян і захищати громадський порядок і безпеку кожного учасника.

«Тому завтра правоохоронні органи будуть діяти суворо й уважно. І ми дуже розраховуємо на пильність учасників масових акцій. Наш спільний ворог нікуди не подівся — ви, як і ми, повинні розуміти, що можливі будь-які провокації! Як показав важкий 2014 рік, наша сила — в єдності, в об'єднанні в ім'я ключових цілей», — заявили глави правоохоронних органів.

Вони закликали: заради пам’яті героїв, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України, цей день повинен пройти мирно і гідно.

«Не дозволяйте нікому маніпулювати вами, використовувати вас «в темну», нести деструкцію. Занадто багато загинуло воїнів і захисників України, щоб зараз ми дозволили ворогові використовувати чвари всередині країни в його — імперських — цілях! Завтра — день пам'яті й шани. Він не може і не повинен стати днем розколу і слабкості!» — йдеться у заяві.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, скільки днів українці відпочиватимуть в жовтні.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва