Стан повітря в Україні: чи варто занепокоїтись

11:22, 28 октября 2019
За прогнозами Укргідрометцентру, з 28 по 29 жовтня очікується покращення синоптичної ситуації.
Стан повітря в Україні: чи варто занепокоїтись
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні не зафіксовано суттєвих перевищень норми забруднення повітря. Про це в понеділок, 28 жовтня, повідомляється в оперативній інформації ДСНС про стан моніторингу атмосферного повітря на території України.

«Станом на 27 жовтня значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не зафіксовано. Концентрації оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відзначає», — зазначають у відомстві.

На території України утримується антициклонний характер погоди. Це в свою чергу призводить до відсутності опадів. Також присутній слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700-800 м (інверсія), відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани. Все це сприяє накопиченню забруднюючих речовин в приземному шарі.

Також у відомстві повідомили, що суттєвого зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається. Натомість гранично допустиме забруднення зафіксовано в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам’янському.

Як запевняють фахівці, в цілому синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов за минулі роки, а отже наразі немає істотних підстав щоб перейматися станом повітря в Україні.

За прогнозами Укргідрометцентру, з 28 по 29 жовтня очікується покращення синоптичної ситуації.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, коли в Києві зникне туман.

Крім того, ми писали, що у столиці оголосили жовтий рівень небезпеки.

Також відомі п’ять міст, які страждають від смогу

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва