В УСПП прокоментували заяву Разумкова щодо можливості повернення України до ПАРЄ

17:30, 28 октября 2019
Україна може ефективніше використати ПАРЄ в своїх інтересах, ніж просто покинути її, — УСПП.
В УСПП прокоментували заяву Разумкова щодо можливості повернення України до ПАРЄ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підстав для повернення української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи наразі немає. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі програми "Факти тижня" на "ICTV".

В свою чергу в Українському союзі промисловців і підприємців коментують заяву спікера  Верховної Ради України.

«Світові вже поданий  чіткий дипломатичний сигнал про те, що повернення Росії в ПАРЄ було великою помилкою і ударом по авторитету РЄ, водночас українська позиція має звучати на цій сесії, на ній розглядаються  важливі для нас питання. Нашій державі потрібно використовувати всі наявні міжнародні дипломатичні майданчики, усі можливості для відстоювання національних інтересів України. В тому числі — для доведення світу реального стану речей щодо війни на сході України.  Відтак, чітко та наполегливо,  в ПАРЄ можна і потрібно  захищати та просувати інтереси держави Україна», – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.

Лідер ділової спільноти нагадав, що делегації низки країн — Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини – підтримали Україну після оголошення рішення про повернення РФ до ПАРЄ.  По тому  у Ризі за участю парламентаріїв країн Балтії, Грузії, Польщі, Великої Британії, України, Швеції і Данії було організовано засідання щодо координації подальших дій.

«Поки ми очікуємо, що в асамблеї «отямляться» та відновлять справедливість – Росія тим часом розвиває свої сценарії, показуючи деяким прихильним чи нейтральним  до неї країнам Європи, що Україна діє непослідовно, «на емоціях». Добровільно здавати свої позиції на міжнародній арені не можна, тим паче, що підтримка є і її потрібно використовувати там чи інакше. Бо залишивши ПАРЄ,  ми віддамо доволі значну дипломатичну трибуну — для брехні і маніпуляцій на шкоду Україні», — каже президент УСПП.

Наразі питання участі чи неучасті української делегації в ПАРЄ  поставлено  на «паузу».

Нагадаємо, "Судово-юридична газета" повідомляла про те, що Делегація Верховної Ради України відмовилася від участі в осінній частині сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, таким чином реагуючи на повернення Росії до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюції.

Також ми писали про те, що у Президента розповіли про взаємодію Росії і України в ПАРЄ. Завдання України не в тому, щоб нашкодити Росії, а в просуванні тих резолюцій, які відповідають інтересам нашої держави.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики