На Волині пенсіонер тримав у гаражі арсенал зброї, фото

07:10, 30 октября 2019
У гаражі 59-річного жителя Ківерці поліцейські виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів.
На Волині пенсіонер тримав у гаражі арсенал зброї, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 жовтня під час обшуку у гаражі 59-річного жителя Ківерці поліцейські виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів.  Слідчі затримали волинянина в порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування триває.

У жителя райцентру оперативники вилучили, зокрема, 3 пістолети, 15 набоїв, оптичний приціл,  понад 200 г речовини, схожої на порох, 4 саморобні магазини, гранату РГД-5, предмети, схожі на запали до ручної гранати, дві пневматичні гвинтівки без маркувань.

За фактом незаконного поводження зі зброєю,  бойовими припасами або вибуховими речовинами слідчі проводять досудове розслідування за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вилучене направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення дослідження.

Вирішується питання про оголошення волинянину підозри у вчиненому злочині та обрання йому міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі, повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

До 31 жовтня на Волині триває місячник добровільної здачі зброї. У разі добровільної здачі органам влади зброї, бойових припасів чи  вибухових речовин особа звільняється від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 1 та 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР  затримали правоохоронця, який продавав зброю.

Також ми писали, що у Чернівецькій області поліція знайшла та вилучила нелегальну зброю. Силовики знайшли пістолет, обріз мисливської рушниці та набої. 

Крім того, у школі на Луганщині виявили арсенал зброї. Зброю та боєприпаси направили на експертизу.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва