Держкомтелерадіо заборонив ввезти в Україну 1 млн російських книг: що відомо

17:45, 31 октября 2019
Ввезення книг заборонили через «антиукраїнський зміст».
Держкомтелерадіо заборонив ввезти в Україну 1 млн російських книг: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державний комітет телебачення і радіомовлення надав 212 відмов у видачі дозволів на ввезення книг з Росії через «антиукраїнський зміст». Про це заявив перший заступник голови комітету Богдан Червак під час дискусії «Мистецтво за (межами) політики: Коли держава має право на цензуру», повідомляє прес-служба відомства у четвер, 31 жовтня.

Зазначається, що в Україну заборонили ввезти понад 1 млн примірників книг з Росії.

За словами Червака, з 2017 року Держкомтелерадіо займається обмеженням доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту і виявленням та припиненням незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з території держави-агресора без дозвільних документів. Починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності відповідної постанови Кабінету міністрів України, комітет надав 3 792 відмови у видачі дозволів.

Станом на 29 жовтня на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України, надано 212 відмов у видачі дозволів на ввезення понад 1 мільйона примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання одного виданого раніше дозволу, як зазначив Червак.

У повідомленні також йдеться, що ще 3 580 відмов видані внаслідок надання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для отримання дозволу, або виявлення в поданих документах недостовірних відомостей.

«Водночас надано 27 100 дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовленої і/або ввезеної з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», — наголошують у відомстві.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна заборонила ввозити низку товарів з Росії.

Крім того, ми писали, що в Україну припинився імпорт запчастин

Також відомо, з 1 липня набула чинності постанова Кабміну про заборону ввезення на територію України транспортних засобів з Росії.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська